FOTOGRAFER VI SAMARBETAR MED

ALEXANDRA A. ELLIS
Alexandra A. Ellis (född 1979) är dokumentärfotograf baserad i Umeå. Hon studerade bildjournalistik 2002-2005 vid Nordens Fotoskola och frilansade därefter många år med fokus på reportage och dokumentärfotografi samt var gästlärare i fotografi på Umeå Universitet. Idag arbetar hon fortsatt med egna dokumentära projekt vid sidan av sitt uppdrag som curator på Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi på Västerbottens museum.

MATS ANDERSSON

Mats Andersson (född 1966) läste bland annat foto på Konstindustriskolan i Göteborg under 1980-talet. Därefter följde jobb som framförallt Art Director inom reklambranschen. Sedan 1989 har han varit verksam som Art Director och fotograf på Concret Reklam i Jönköping. 2011 blev han invald i prestigefyllda Naturfotograferna/N. Genom åren har han givit ut nio böcker, senast Möten.


EMELIE ASPLUND
Emelie Asplund började sin professionella karriär 2003 efter att ha tagit examen från Nordens Fotoskola Biskops-Arnö. Som frilansande fotograf arbetar hon för en rad svenska tidningar och magasin. Hon är prisbelönt i Årets Bild för bästa porträtt och har fått flera stipendier för sina fotografiska arbeten. Parallellt med uppdrag driver hon egna projekt. 2008 kom hennes utställning och bok Singel i Tokyo.


STEFAN BLADH
Stefan Bladh är frilansfotograf baserad i Stockholm. Han jobbar främst med egna längre projekt samt uppdrag för svenska och utländska kunder. Våren 2010 släpptes hans första bok The Family på det egna förlaget NouvelPublishing. Boken och projektet har fått stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.


ANNA CLARÉN
Anna Clarén är född 1972 och uppvuxen i Lund. Idag är hon verksam som utbildningsansvarig på Nordens Fotoskola, Biskops Arnö. Hon har haft flertalet utställningar och vid sidan om sitt arbete som lärare och sina kommersiella uppdrag arbetar Clarén med egna projekt som Holding  (2006), Puppy Love  (2009) och Close to home  (2013). Anna Clarén har erhållit en mängd utmärkelser, bland annat utsågs boken Holding  till Årets bästa fotobok 2006 av Svenska Fotografers Förbund.


JOHANNA HENRIKSSON
Johanna Henriksson är en fotograf med bas i Stockholm som ofta befinner sig på resande fot. Hon har studerat fotografi vid Nordens Fotoskola Biskops Arnö och journalistik vid Poppius Journalistskola. Innan hennes passion för berättande lockade Johanna till fotografyrket tog hon en examen i biologi med tonvikt på ekologi och miljö vid Stockholms universitet. Hennes bilder har publicerats i Svensk och utländsk media och hon har fått hedersomnämnanden i internationella fototävlingar. 2014 tilldelades hon Svenska Fotografers Förbunds Kavalastipendium.


HANS JONSSON
Hans Jonsson är frilansfotograf och kombinerar egna projekt med redaktionella och kommersiella uppdrag. Hans finns representerad på Gripsholms Slott och Svenska statens porträttsamling. Han har också erhållit stipendium från Författarfonden.


ALEXANDER MAHMOUD

Alexander Mahmoud (född 1990) är fotograf och arbetar bland annat för Dagens Nyheter. Han är också bildredaktör för tidningen Re:public. 2015 blev han nominerad till Stora Journalistpriset för sitt reportage Hem till byn. Samma år fick han också ett hedersomnämnande i Röda Korsets journalistpris. I december 2015 kom den självbiografiska boken Mellan rummen ut. 


MARKUS MARCETIC
Markus Marcetic började arbeta som reklamfotograf i mitten på 90-talet, men har på senare tid mest arbetat med pressfotografi och redaktionell fotografi med många internationella kunder. 2002 startade han fotografkollektivet Moment Agency med sju andra fotografer. 2007 gav han ut boken Kids som handlar om barn och deras vardag i olika delar av världen.


JOHANNA SYRÉN

Johanna Syrén (född 1980) är fotograf och har även lång erfarenhet som bildredaktör på några av Sveriges största dagstidningar. Hon undervisar också i fotografi och är en av grundarna till Hälsinglands fotografiska mötesplats Lokomotiv.


PIETER TEN HOOPEN

Pieter ten Hoopen är en internationellt erkänd fotograf och filmskapare som bor i Stockholm. Han arbetar återkommande för bland andra The New Yorker, New York Times Magazine, Le Monde och Plan International. Under 2015 nominerades Pieters projekt “Hungry Horse” till en Emmy. Pieter har tidigare vunnit World Press Photo och blivit utnämnd till “Photojournalist of the Year” flera gånger.


LINDA MARIA THOMPSON
Linda Maria Thompson använder sina båda roller som svensk och invandrare i sitt utforskande av diskursen kring migration. Hon har fått flera utmärkelser, bland annat tilldelades hon Sällskapet Sune Jonssons vänners stipendium 2016. Hon kombinerar sitt konstnärskap med att undervisa på bildjournalistikprogrammet på Mittuniversitetet.


MAGNUS WESTERBORN
Magnus Westerborn är frilansfotograf baserad i Örebro. Han arbetar både med egna projekt och uppdragsfotografering. Det fleråriga projektet om det kristna motorcykelgänget i USA har rönt stor uppskattning och 2005 kom boken Bikeriders for Jesus ut. Sedan 2007 är Magnus ordförande i Fotoförfattarsektionen inom Svenska Fotografers Förbund. 2014 kom boken och utställningen En route Italia.