THE FAMILY  av Stefan Bladh

I stor fattigdom, utanförskap och hemlöshet befinner sig familjen Kaplan. Hüseyin, Ayse och deras tio barn är på ständig resa genom Turkiet. Trots deras situation har de en stark tro och förmåga att förhålla sig till det som livet för med sig.


Fotografen Stefan Bladh har under sju år följt familjen Kaplan. Han blir en nära vän till familjen och lever tillsammans med dem under perioder. Genom deras mobiltelefon hittar han dem på olika platser i landet; hopträngda i små, ouppvärmda rum utan el, vatten eller avlopp, i ödelagda huskroppar eller under motorvägsbroar. Problem med pengar, vård och sociala rättigheter avlöser varandra och varje dag pågår en kamp för att hålla den stora familjen vid liv.


De starka och koncentrerade bilderna skildrar fattigdomen men också stolthet och hopp. Bilderna har en dokumentär karaktär och är fotograferade både i svartvitt och i färg.

Med utställningen följer en enklare lärarhandledning som kan ligga till grund för fortsatt diskussion runt fattigdom, utanförskap och värdegrundsfrågor.


Bilderna och boken har fått stor uppmärksamhet i media bland annat i

SvD, tv-programmet Sverige (SVT) samt tv-programmet En bok - En

författare (SVT).

2010 släpptes boken The Family i samband med att utställningen öppnades på Galleri Format i Malmö.Utställningen innehåller:

Totalt 51 fotografier varav

11 st i färg och 40 st i svartvitt

Storlekar:

30 st 40x50 cm

11 st 50x60 cm

10 st 50x70 cm

Till utställningen hör också en enklare lärarhandledning och ett blädderexemplar av boken.