CONSUMING TIME av Alexandra A. Ellis

Consuming time handlar om att ställa sig utanför konsumtionshysterin — om att välja tid i stället för pengar.


Att konsumera som tröst. Möjligen en inlärd lösning på samtida existensiella svårigheter, men också ansedd som roten till detsamma. Då tid har kommit att bli en av västvärldens mest dyrbara resurser kan den också vara ett kraftfullt verktyg för att omdefiniera värde. Att medvetet reflektera över hur vi använder tiden och till vad. Tid är pengar, men också just tid.


I det dokumentära projektet Consuming time får vi följa Anna som bor själv med sina tre barn i en liten by i Västerbotten. Hon har valt att arbeta mindre för att ha mer tid för barnen. Ett val som medför en mer ansträngd ekonomi men som också innebär trygghet av ett helt annat slag, en närvaro och ett lugn. Anna strävar efter att till viss del leva självförsörjande, av och i samklang med naturen.

 

Alexandra A. Ellis strävar i bildserien efter att greppa en värld som Anna skapat åt sig och barnen. Sökandes efter gränsen mellan välfärd och överflöd och vad som definierar den.

 

 

Teknisk information

Fotograferat på 6x7 negativ färgfilm.

Utställningen består av totalt 12 verk. Gislée-printar på arkivbeständigt bomullspapper monterade på Dibond i storlekarna 31x40, 40x51 och 100x127 cm.